doenker profielfoto

Steven Happée

Terug naar overzicht

Hoe omschrijf je jezelf in 1 woord.

Agile

Voor welke opdracht mogen we je wakker maken?

Ik word veel gevraagd om te helpen bij het introduceren en verder verbeteren van Agility binnen organisaties. Veel bedrijven merken dat hun omgeving verandert; ze moeten echt versnellen en meer wendbaar worden om relevant te blijven voor klanten en medewerkers. Vaak raakt zo’n verandering het hele bedrijf en dat is een uitdagende klus. Mijn ideale opdracht is gebalanceerd. Ik vind het leuk om mijn kennis en kunde in te brengen, maar wil zelf ook iedere dag leren van anderen. Daarnaast vind ik het leuk om soms te werken met mensen en hun vakmanschap, soms met teams en hun teamdynamiek en soms met organisatie-brede uitdagingen. Ik stop veel energie in een opdracht en krijg dan ook vaak veel energie terug. Ik heb overigens gemerkt dat mijn energie ook sterk wordt beïnvloed door een goede nachtrust, dus laat dat wakker maken zitten :-).

Waar krijg je complimenten over?

Mijn opdrachtgevers waarderen het dat ik zaken op een prettige manier in beweging krijg. Daarnaast geloof ik sterk in alignment enables autonomy: een duidelijk doel stelt teams in staat om zelf al het nodige te doen om dat doel te bereiken. Dat vereist loslaten zonder iets uit je handen te laten vallen en dat gaat me goed af.

Wat doe je als je aanpak niet werkt?

Ik voer mijn opdrachten uit in omgevingen met veel onzekerheid. Ik zie mezelf als katalysator en gebruik de positieve energie van mezelf en mensen in de organisatie om kort-cyclisch te experimenteren en te verbeteren. Het klinkt misschien vreemd, maar die combinatie werkt eigenlijk altijd. Niet in de zin dat we vooraf precies weten wat we gaan bereiken, maar wel dat we achteraf altijd vaststellen dat we samen waardevolle resultaten hebben gerealiseerd.

Wat heb je geleerd van je laatste opdracht?

Ik start bijna iedere dag experimenten waarvan ik zelf ook leer op allerlei vlakken. Daarnaast ben ik in de loop der jaren gaan inzien dat veel organisaties vragen om een Agile Coach, maar in feite een veranderkundig vraagstuk hebben. Dan gaat het sec implementeren van bijvoorbeeld het Scrum-framework niet werken en heb je een veranderkundige bril nodig. En laat ik die nu ook in m’n verzameling hebben :-).  

Contact

steven@doenkers.com

06 212 543 65