doenker profielfoto

Ruud Zandbergen

Terug naar overzicht

Omschrijf jezelf in één woord?

Verbinder.

Voor welke opdracht mogen we je wakker maken?

Al jaren begeleid ik organisaties met de invoering van innovatieve manieren van samenwerken en kennis delen, waarbij technologie een ondersteunende rol heeft. Denk hierbij aan Het Nieuwe Werken, social business transformation of een social networking platform. Opdrachten met deze elementen, daar word ik blij van. Geef mij in je project een functie als adviseur, projectmanager, transitiemanager of sparringpartner en ik versterk je team met een consulterende of leidende rol. Daarbij kan mijn toegevoegde waarde liggen op strategisch vlak of bij de praktische uitvoering.

Waar krijg je complimenten over?

Regelmatig laten opdrachtgevers een pluim achter op mijn LinkedIn profiel. Daarin lees je dat mijn inhoudelijke kennis, ervaring en aandacht voor adoptie van technologie waardevol zijn geweest voor het resultaat. Ik ontvang waardering voor mijn professionaliteit, enthousiasme, energie en geduld. Klanten zien in mij een gedreven professional, een resultaatgericht persoon en een team player.

Wat doe je als je aanpak niet werkt?

Met de mensen in gesprek gaan. Ik zeg wel eens: "We schoppen de mensen even in een hok." Neem even afstand en kijk wat er is gebeurd. Vaak is een oplossing te vinden door bij elkaar te gaan zitten, zaken te bespreken en dan kom je samen vaak tot een oplossing. De kunst ligt in het bereiken van die samenwerking tussen mensen. Daarmee kom je tot resultaat.

Wat heb je geleerd van je laatste opdracht?

Dat voorgebakken methodes en technieken en een starre projectinrichting kunnen werken als een dwangbuis. Soms willen mensen koste wat het kost hieraan vasthouden, terwijl het gewenste resultaat uitblijft of er een beter resultaat behaald kan worden. Pragmatische werkwijzen en toegesneden structuur, passend bij de organisatie, omstandigheden en mensen, leiden meestal tot meer energie in het team en betere resultaten. Het zijn tenslotte de mensen die het moeten doen.

Contact

ruud@doenkers.com

06-1613 3142