doenker profielfoto

Albert Roelofswaard

Terug naar overzicht

Omschrijf jezelf in een woord?

Doenker

Voor welke opdracht mogen we je wakker maken?

Verandervraagstukken waar nog weinig mensen hun handen aan willen branden. Meedenken en liever nog meedoen met uitdagingen die er voor een organisatie echt toe doen, zoals de vernieuwing van bedrijfsmodellen, nieuwe manier van werken en samenwerkingsvraagstukken. Ook is het belangrijk dat er voor mij iets te leren is in een opdracht. Nieuwe mensen leren kennen, nieuwe organisaties, branches, producten, methodes, etc. Leren is alles, houdt me scherp, is uitdagend en maakt het niet saai.

Waar krijg je complimenten over?

Dat ik onder lastige omstandigheden in staat ben rustig en resultaatgericht te blijven. Kenmerkende eigenschappen zijn: betrokken, openheid, eerlijk, afspraak is afspraak en enthousiasme.

Wat doe je als je aanpak niet werkt?

Sowieso niet kiezen voor één aanpak maar vooral richten op het doel en de resultaten en vooral ook doorzetten. Halverwege de verandering ziet het meeste er immers uit als een mislukking. Daarbij is een aanpak een middel en is het goed om een veranderaanpak aan te passen op de situatie, de organisatie en het individu, gaandeweg te leren wat er werkt, wat niet en in welke situatie. En hier continu over te blijven nadenken en naar te handelen.

Wat heb je geleerd van je laatste opdracht?

Werken in de diversiteit van uitvoeringsorganisaties en ministeries. Zeer leerzaam. Het is heel goed mogelijk professionele ervaring uit de private sector in te zetten in het publieke domein. Hierbij is (veel) meer aandacht nodig voor het proces en wat extra geduld.

Contact

albert@doenkers.com

06-216 54266