Terug naar overzicht

Bureau Doenkers werkt graag samen met andere partijen om organisaties te helpen met hun vraagstukken. Eén van de bureaus waarmee we dat doen is Proven Partners. Weten hoe wij elkaar aanvullen?

Doenkers: Denken en Doen.

“Wij komen regelmatig organisaties tegen die volledig zijn vastgelopen in het denken. Er gaat dan zoveel tijd zitten in het voor het geestesoog halen van alle mogelijke oplossingen, dat nooit wordt overgegaan tot actie. Andere organisaties zijn juist weer hyperactief. Voor bespiegelen en zorgvuldigheid is maar weinig ruimte. In deze organisaties ontstaat gemakkelijk een puinhoop van resultaten. Wij verstaan de kunst om het denken en het doen met elkaar te verenigen. Bijvoorbeeld door te leren tijdens het doen en in tijdens het denken het doen al te visualiseren.”

Proven Partners: Sturing en Ruimte.

“Wij zien dat door alleen maar top-down te sturen en marsorders te geven, de kans groot is dat veel van het aanwezige menselijk potentieel niet ten volle benut wordt. Alleen vertrouwen op het zelf organiserend vermogen leidt echter ook vaak tot een rommeltje. Wij helpen bij het vinden de juiste richting die ruimte laat voor eigen initiatief.”

En als je dat nu eens combineert?

Door ons gedachten goed met elkaar te verenigen ontstaat een matrix van denken & doen en sturing & ruimte. Al snel ontstaan er dan 4-archetypen in deze matrix:Bureau Doenkers en Proven Partners vullen elkaar aan

  • Denken & Sturen: De Technocraat
  • Denken & Ruimte: De Filosoof
  • Doen – Sturen: De Dictator
  • Doen – Ruimte: De Klusser

Uiteraard is veelal alles nodig in organisatie en gaat het om een gezonde en passende balans.

 

Wat Doenkers en Proven Partners delen

Wij kunnen als onafhankelijke buitenstaanders helpen bij het herwinnen van een gezond evenwicht. Organisaties zijn vaak blind voor de eigen positie op één van de assen. Soms door juist extreme positie aan de andere kant van een spectrum te kiezen. Door zaken inzichtelijk en bespreekbaar te maken ontstaat na enig constructief vuurwerk een mooie nieuwe balans tussen denken en doen, sturen en ruimte geven.

Voorbeelden? Te over! Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op.