In onze blogs delen we onze kennis, kunde en ervaringen over de verandertrajecten waarbij we betrokken zijn. Doe er je voordeel mee!

Werken met big data vraagt een andere manier van denken

24 september 2017

Big data verandert razendsnel de manier waarop organisaties hun analyses doen en tot conclusies komen. In deze post doe ik een poging uit te leggen wat er nou zo anders…

Bureau Doenkers en Proven Partners vullen elkaar aan

18 september 2017

Bureau Doenkers werkt graag samen met andere partijen om organisaties te helpen met hun vraagstukken. Eén van de bureaus waarmee we dat doen is Proven Partners. Weten hoe wij elkaar aanvullen?

“Niemand hoeft te zoeken naar een werkplek”

21 april 2017

Sinds kort zit vrijwel het gehele kantoorpersoneel van Envida in één gebouw, in het Elisabethhuis aan de Abtstraat in Maastricht. Voorheen zaten de medewerkers verspreid over drie locaties.

De toekomst van werk

19 februari 2017

Hoe kijkt prof. dr. Bert Kersten tegen de toekomst van werk? Hij is werkzaam als hoogleraar bij de Vrije Universiteit Amsterdam, bij Nyenrode Business Universiteit en heeft zijn eigen praktijk.

Job crafting

26 oktober 2016

Zijn de medewerkers in jouw organisatie de laatste jaren ook aangespoord om zicht te krijgen op hun talenten? Dat is leuk, maar ze worden pas echt waardevol als ze ook echt ingezet worden.

Verandermanagement-lijstjes

19 oktober 2016

Wat zijn de grootste valkuilen bij organisatieverandering volgens Albert Roelofswaard?

Vitale kantoren met financiële ruimte

25 september 2016

Vaak associëren mensen Het Nieuwe Werken (HNW) met het reduceren van vierkante meters en dus de kosten van de kantoorruimte.

Verschiltolerantie

15 maart 2016

Een gezamenlijk doel, duidelijke visie en alle neuzen dezelfde kant op zijn belangrijk in een organisatie en bij samenwerken en verandering. Allemaal waar.

Reinventing Organisations (Frederic Laloux) blaast je omver

26 februari 2016

Dit boek plaatst zaken in een nieuw perspectief, verklaart daarmee ontwikkelingen die je ziet en schetst een mogelijke trend die je voelt, waar je op hoopt.

Het Nieuwe Werken-déjà vu. Soms zijn veranderingen net “Groundhog Day”

14 oktober 2015

Aan “Groundhog Day” als metafoor moet ik wel eens denken als organisaties hun manier van samenwerken en organiseren willen vernieuwen. Een paar voorbeelden.

Samenwerken - is het te meten?

9 september 2015

Succesvol samenwerken vergt aandacht voor veel verschillende factoren. In de praktijk komen we nogal eens tegen dat er eenzijdig aandacht is voor één of slechts enkele factoren van samenwerken.

Het Nieuwe Werken en Scrum, vriend of vijand?

31 maart 2015

Veel mensen denken dat Het Nieuwe Werken en Scrum elkaar bijten, terwijl ze prima samen kunnen gaan. Als je het op de juiste manier aanpakt kunnen ze elkaar zelfs versterken.

Toon meer